Korg

-10% RABATT NU MED KOD RDM10

Vilken jacka ska jag ha till mockasiner?

Många kulturer tvistar om ursprunget till den allt populärare mockasinen. Skornas karaktäristiska elegans, mångsidighet och komfort motiverar den förfinade touch som de ger kläderna. De kan bäras till nästan alla typer av kläder, särskilt jackor. Jackor är ett utmärkt alternativ för formella situationer (affärsmöten, till exempel). Så hur kombinerar du en kavaj och ett par mockasiner för att höja din elegans samtidigt som du förblir chic?

Vad är mockasinens historia?

Moccasin anses ha sitt ursprung i Kanada. De tros ha uppfunnits av algonkinfolket, som brukade sy läderbitar för att hålla fötterna varma. Krigarna bar dem stolt med sina rävsvansar för att sudda ut fotavtryck i snön. Mokasinen korsade sedan Amerikas gränser för att hamna i Georges H. Bass samling. På den tiden var mockasiner en stor succé bland studenter.

Skon är känd för sin eleganta karaktär och lanserades av Gucci i form av mockasiner med bitar och tofsar. Den adopterades helt av den preppy looken och har genomgått en enorm mängd omarbetningar av designers. Resultatet idag är ett brett utbud av mockasiner som antingen är specifika för vissa stilar eller mångsidiga. Denna sko har utan tvekan blivit en modeikon.

Varför bära mockasiner istället för någon annan sko?

Loafers utmärker sig genom sin enkelhet, praktiska funktion, elegans och så vidare. De är lätta att ta på (inga snören eller fästanordningar). De är bekväma och självsäkra. De är perfekta för att framhäva den eleganta och stilrena sidan av din outfit, samtidigt som de ger dig den rörelsefrihet du behöver. Du kommer inte att behöva anstränga dina fotleder på grund av otillräckliga klackar.

Det säger sig självt att dessa skor ger den nödvändiga pricken över i:et för att fullända din sartorialstil. De outtröttliga insatserna från designers som har omdesignat mockasiner har inte bara tjänat till att återuppfinna utseende, utan också att tysta majoriteten av dem som tycker att mockasiner är gammalmodiga. Loafers är mer fashionabla än någonsin. De finns i en mängd olika former: med eller utan skosnören, styva eller flexibla, och så vidare. De passar till nästan alla kläder och tillför elegans och klass.

Stilar som involverar jackor över mockasiner

Olika stilar kombinerar jackor och loafers.

Retro skräddarlook

För denna look behöver du kostymbyxor, en kavaj, en skjorta, en klocka och, naturligtvis, dina mockaskor. Kostymen är allt mindre begränsad till affärsverksamhet och bärs nu varje dag av många människor för bröllop, på kontoret och så vidare. Kostymen är ett plagg som ger elegans och stolthet. Det är därför den är en viktig del av de flesta mäns garderober.

För att optimera stilen och elegansen i denna look är det viktigt att matcha färgerna på kostymen, skjortan och de skor du väljer. Om du till exempel väljer en vit linnekostym är en chokladfärgad eller brun sammetsmockasin (vadillo commando) perfekt för att framhäva stilens hela prakt och ditt eget självförtroende och lugn. Komforten är enorm tack vare den ofodrade konstruktionen och den extremt flexibla sulan.

Den avslappnade chica looken

Casual chic är en mycket trendig look. Det handlar om komfort och nykterhet. Det är en mycket prisvärd look som består av en jacka (i mocka, denim eller mockaläder), en chino, en stickad polotröja och en klocka. Det är en ensemble som är utformad för att bryta ner moccasinens lite för seriösa och stela look, samtidigt som den är bekväm.

Det är en look som framhäver loafern samtidigt som den är helt avslappnad, eftersom tanken är att harmoniskt kombinera så kallade formella plagg med mindre formella. Det är dock viktigt att vara försiktig så att man inte ser för avslappnad eller för smart ut. Till en penny loafer eller tassel loafer kan du till exempel bära råa jeansbyxor och en blazer med en polotröja eller skjorta. Knäpp upp skjortan en aning och ta av slipsen.

Den avslappnade looken

Loafers fungerar bra med en avslappnad look. Du behöver bara undvika svarta skor, som är lite för formella och inte uppmuntrar den avslappnade sidan av stilen. Alla andra modeller av loafers är lämpliga, beroende på vilken effekt du vill uppnå. Par med dubbar eller drivers är perfekta om du vill ha en mer eller mindre sportig look, till exempel. Alla färger rekommenderas, inklusive ljusbrun, mörkbrun och vinröd. Du kan också prova en loafer i kalvskinn med jeans i rå denim eller en khaki chino. Visa dina anklar genom att till exempel skippa strumporna. Att bära knickers istället för byxor fungerar också bättre om du inte har något emot att visa upp dina ben.

Den preppy looken

Preppy-looken är en klädstil som ursprungligen var avsedd att avslöja en persons sociala identitet. Amerikanska studenter anammade denna stil runt 1960-talet för att markera att de tillhörde elitklassen. Idag kräver en preppy look ett gott självförtroende. Det är en sann stil av elegans och finess. Stilen kännetecknas av en enkelknäppt kavaj i röda eller marinblå nyanser, flaskgrönt, musgrått och så vidare.

Kavajen är skuren utan krusiduller i ett lätt material. Du kan prova en enfärgad oxfordskjorta eller en med pastellfärgade ränder. Ta sedan på dig beige eller khaki chinosbyxor i en tegelröd eller himmelsblå nyans. Alla varma färger är välkomna för att ge looken en speciell touch. Välj en randig slips eller fluga för att undvika en formell look. En penny loafer eller en loafer med bits är perfekt.

Den sartoriala looken

Den sartoriala looken är en mycket formell klädstil som unga människor har anammat utan att tveka. Denna look är ojämförligt estetisk. Med en sådan look kan du rimligen prova kritstrecksrandiga kostymer över en vit poplinskjorta. Du kan välja en slips i samma ton som kavajen. Bär en loafer med tofs, som är känd för sin speciella klädsel. Detta par är perfekt för att uppnå den perfekta sartorial-effekten.

Skapa harmoni genom att ta på dig strumpor i samma färg som kavajen för att förstärka närvaro och elegans. En pastellrosa eller blå skjorta kan också bäras över denna ensemble. I detta fall bör du använda en flaskgrön eller grå slips. En beige eller mörkbrun sammetsloafer med tofsar på vinröda strumpor ger din look den sista touchen av perfektion.

Dra nytta av en omedelbar rabatt på 10% !

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på din nästa beställning. Missa inte detta!

0