Show Filters

Herrmockasinen, en hel historia

Skor som är både eleganta och bekväma, och som kan bäras både sommar och vinter. Moccasin är en legendarisk sko med borgerliga konnotationer som vi vet att du kommer att kunna göra till din egen med självförtroende. Vår kollektion av herrmockasiner är designad för alla män som vill ge sin look en sofistikerad touch, samtidigt som de ser trendiga och mycket bekväma ut i sina mockasiner.

Ursprunget till mockasinen går tillbaka till tidernas begynnelse. Mokasiner var de första skodon som människan kände till, och de såg naturligtvis inte ut exakt som de vi känner till idag, utan snarare som indiska mockasiner. En sko med en flexibel sula som är lätt att ta på – det är själva definitionen av en mockasin. Moccasin har utvecklats under århundradena och har sedan 1930-talet blivit den berömda skon som vi fortfarande bär idag.

Många amerikanska, engelska, italienska och norska företag, liksom franska designers, har arbetat med denna sko för att ge den de många former och egenskaper som har gjort den till en sådan framgång, till exempel mockasiner med tofsar, mockasiner med picotsulor eller båtmockasiner. Mokasinen är en sko som förknippas med borgarklassen för sin eleganta stil, som bärs av söndagsgolfare eller den rika amerikanska klassen. Idag bärs mockasinen av alla och ger dig en elegant look med en ganska avslappnad anda, perfekt för alla tillfällen.

Hur man bär loafers för män

Loafers har fördelen att de passar till hela din garderob. Beroende på vilken typ av loafer du väljer kommer de naturligtvis att passa bättre med en eller annan stil, så vi ska förklara allt för dig. För en superchic look, väljläderloaferseller lackskinn och bär dem med en kostym, perfekt för en speciell tillställning eller för att gå till jobbet om ditt jobb kräver att du är smart klädd.

För alla stilar

Läderloafers kan också bäras till en mer avslappnad outfit som jeans, tillsammans med en skjorta för att ge en elegant touch och bryta av den överdrivet avslappnade atmosfären. Vissa av våra läderloafers har en look som ger dig en mer avslappnad stil, som våra loafers i äkta läder som andas eller våra loafers med tofsar i läder med vita sulor. Du kan bära den här typen av modeller till en elegant outfit för att bryta av den formella sidan, eller till en avslappnad outfit för att addera den där dolce vita-touchen.

För att komplettera en klassisk outfit, för en modern dandystil eller för att framhäva den bekväma sidan av en look, välj mocka loafers. Deras sammetslena mjukhet ger din outfit en behaglig touch. Med spetsiga tår är de mycket eleganta, med en mer rundad tå ger de dig en mer avslappnad look och med en fyrkantig tå är de den ultimata avslappnade skon. Loafers i mocka kan bäras med jeans och en polotröja för en preppy look, eller med chino-byxor och en t-shirt för att visa din coola sida samtidigt som du är sofistikerad.

Naturligtvis kan du inte bära joggingbyxor med loafers. Men alla andra byxor, från pegged trousers till bermudashorts, passar utmärkt till dessa skor.

Mockasiner för alla årstider

I motsats till vad du kanske tror kan loafers bäras på varma dagar såväl som på vintern. När det är kallt kan du ha ett par strumpor i dina mockasiner, så länge de inte syns. På vintern är byxorna något längre eller bredare, så att nederdelen av benet täcker ankeln och en del av skoöverdelen. Om du föredrar att bära byxor med smal passform bör du undvika strumpor som sticker ut tillsammans med mockasiner.

Ett par läderloafers kan dock hålla dig varm och bekväm på vintern, om du inte har något emot kylan på anklarna. Med byxor som är utsvängda nedtill kan du bära dina loafers hela vintern för en snygg look. På sommaren kan mockasiner därför bäras barfota, med shorts, bermudashorts, canvasbyxor, jeans; kort sagt, med allt du har för att lägga till en chic ton till alla dina outfits.

Vår kollektion med loafers för män

I vår kollektion av herrmockasiner hittar du olika modeller i olika färger och material som passar din stil och din vardag. Alla våra modeller är omsorgsfullt tillverkade av högkvalitativa material som ger dig lång livslängd. Våra läder, syntet, hud och canvas garanterar oöverträffad hållbarhet för att passa alla dina behov.

Våra modeller finns i en rad olika stilar som matchar din garderob och tar dig från klassiskt till preppy, från vintage till aristokratiskt. Våra modeller finns i alla herrstorlekar för att passa så många som möjligt. För att vara säker på att du hittar ett par mockasiner som passar just dig, kolla storleksguiden under varje produkt.