Show Filters

Dammockasinens långa historia

Mockasiner är perfekta för alla tillfällen och ger din outfit en raffinerad touch – ett par skor att ha i garderoben, så välj dina nu. Du kanske inte vet det, men mockasinen är den äldsta kända skon i mänsklighetens historia.

Den allra första modellen hittades i en grotta och ser ut ungefär som indiska mockasiner, som stiger något mot ankeln, gjorda av hud och med en mjuk sula. Det var så moccasin kom att definieras: en sko med en flexibel sula som man lätt kan ta på sig utan snören.

Under århundraden och till och med årtusenden har många etniska grupper burit mockasinen. Det var på 1930-talet som mockasinen fick nytt liv och uppfanns på nytt för att bli den modell vi känner till idag. Det finns naturligtvis många olika typer av mockasin, t.ex. tofsmockasin, fransmockasin, båtmockasin och mockasin med spetsig sula, alla skapade av olika designers i olika länder. Från Amerika till Norge finns det många företag som arbetar med den här skon, och de ger den alla en särskild karaktär.

Moccasin är ofta förknippad med borgarklassen och är tänkt att vara chic, den bärs nu av alla och ger dig en elegant och raffinerad look med en något avslappnad look, vilket är anledningen till att den kan bäras med allt och under alla omständigheter, oavsett din ålder eller sociala klass.

Vad du kan bära damloafers till

Det finns lika många stilmöjligheter som det finns olika typer och former av loafers. Loafers med klack ger dig en annan look än loafers med platå, som båda också skiljer sig från den look du får från t.ex. loafers med tofsar. Men vad ska du välja och hur ska du bära dem?

Bära loafers med klack

Loafers med klack ger dig en sofistikerad look, en preppy stil, om de har små klackar bär vi dem med eleganta byxor som pegged pants, en skjorta och en blazerjacka eller med en midilång sheath dress för att behålla en riktigt chic look.

Du kan också bära dem med boyfriendjeans och en löst sittande topp för att bryta av den avslappnade looken. Med högklackade loafers är det lätt att vara glamorös och sexig. Bland våra loafers med klack hittar du olika klackhöjder och stilar som passar din stil och dina önskemål.

Att bära loafers i mocka

Loafers i mocka ger dig en avslappnad men ändå chic look, mockasinformen och det mjuka mockamaterialet är en perfekt blandning av coolhet och sofistikering. Bär dem till jeans för att undvika att överdriva, eller till en avslappnad chic kostym.

Mocka ger en bohemisk touch, beroende på vad du bär dina loafers till. Bland våra loafers i mocka hittar du olika modeller i olika stilar, mycket klassiska loafers för en raffinerad touch som ger din outfit en elegant touch, loafers med trainer spirit för en riktigt avslappnad sida.

Att bära loafers med plattform

plattformsloafers, å andra sidan, kommer att ge dig en mer modern look, du kan spela mellan en grunge look om du bär dem med rippade jeans och en rutig skjorta eller snarare bära dem med en preppy look genom att lämna höga strumpor som sticker ut och para ihop dem med en liten veckad kjol, rutig, läder eller helt enkelt svart. Loafers med plattform är ultratrendiga, vi ser dem överallt, plattformen tynger ner silhuetten något för en mycket självsäker sida och du kan bära dem under alla omständigheter.

Bär loafers i lack

Lackloafers, dessa eleganta och sofistikerade skor, är ett perfekt val för att ge en touch av stil till vilken outfit som helst. Oavsett om det är för ett formellt tillfälle eller bara för att sticka ut i vardagen, är loafers i lack ett säkert sätt att göra ett raffinerat statement. Deras glansiga yta och polerade look ger ett omedelbart intryck av sofistikering.

Våra loafers för damer

Vår kollektion med loafers för damer är ett brett utbud av skor som ger dig en mängd olika valmöjligheter, både när det gäller material, färger och former. Du hittarläderloafers, mockaloafers, tofsloafers, mjuka loafers, men ocksåleopardloafersför att leka med din stil. Olika typer avklackade loafersoch ävenortopediska loafers.

Alla våra skor är tillverkade med omsorg, med kvalitetsmaterial för överdel, innersula och yttersula. Vi har ansträngt oss för att ge dig robusta, bekväma produkter som kommer att skämma bort dina fötter, förhoppningsvis lika länge som moccasin har funnits.